Po traumatycznym wypadku Tessa Harlow powraca do rodzinnego miasteczka, Las Ladronas. Wydawać by się mogło, że wraz z wypadkiem jej życie się skończyło… Tymczasem jest na odwrót. Na drodze Tessy staje Vince. Czy to ta prawdziwa miłość, o której Tessa od dawna marzy? Żeby odpowiedzieć na to pytanie, Tessa będzie musiała zmierzyć się z przeszłością, a także z sobą samą…
Bywalczynie restauracji Pomarańczowy Niedźwiedź i piekarni Boulangerie Matki Brygidy tym razem zapraszamy na śniadania, do Kawiarni Stu Śniadań. Zaglądamy do menu, wybieramy numer 14 i oto na naszym stole pojawia się…
Sopa de la Maňňana
zupa ze świeżych, lokalnych owoców: z brzoskwiń, melonów, jabłek i truskawek, z dodatkiem serka ricotta i domowego, specjalnego musli. Do tego grzanka z chleba na zakwasie posmarowana masłem.
Składniki:
6 szklanek obranych, pokrojonych brzoskwiń
1 szklanka serka ricotta
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej
pół łyżeczki wanilii
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
pół łyżeczki mielonych goździków
Zmiksuj owoce, dodaj serek i jogurt, zmiksuj ponownie. Dodaj miód, skórkę pomarańczową, wanilię i przyprawy. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Podawaj posypaną musli lub ze śmietaną. Inny wariant: świetnie nadają się na zupę owoce jagodowe, kantalupa i jabłka. Zastąp jogurt maślanką, nie dodawaj gałki muszkatołowej ani goździków. Smacznego!